IMG_0614.jpeg

VIDAR FREDRIKSEN

Master i Folkehelse

Hvem er du og hvilken bakgrunn har du?

Jeg heter Vidar, er 25 år gammel, og kommer fra Trondheim. Tidligere har jeg tatt en bachelorgrad i Idrettsvitenskap i Levanger. Jeg går første året på Master i Folkehelse.

Hvorfor valgte du denne masteren?

Jeg er svært interessert i å fremme god helse med fysisk aktivitet og kosthold. Personlig er jeg veldig i å trene og det å være fysisk aktiv. Det som er interessert med denne masteren er at det er fokus på forebygging og ikke nødvendigvis behandling, noe jeg syntes er veldig viktig!

Hva er det beste med masterstudiet?

Vi har stor variasjon i forelese med ulik kompetanse, i tillegg til at det også er veldig tverrfaglig. Trives veldig godt med blokkuker, da får jeg en del fritid til å lese på egenhånd. Foreleserne våre er også oppriktig interessert i at vi skal ha en bra skolehverdag, og at vi skal gjøre det bra, og har til tross for corona prøvd å få til sosiale ting med klassen. Vi har fått et dypdykk i forskning og epidemiologi, som gir godt grunnlag for å skrive masteroppgaven og fremtidige prosjekter. Det som også er veldig kult med denne masteren, er at det er så enormt store forskjeller i hva folk har studert tidligere, vi representerer alt fra vernepleie, sykepleie, medisin, psykologi, fysioterapi, ergoterapi, mens andre har studert pedagogikk, lærer, og arkitekt.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

En vanlig ukedag for meg består av forelesning/skolearbeid, i tillegg til jobb og trening. Liker også å være sosial med mine klassekamerater. Per i dag jobber jeg på smittevernkontoret som er veldig relevant for studiet, og trives godt der!

Hva er dine planer for fremtiden?

Jeg er enda litt usikker, men ønsker å finne en spennende jobb innenfor helse.

 
Skjermbilde 2021-04-25 kl. 18.56.10.png

CHRISTIAN ANTWI

Master i Fysisk aktivitet og Helse

Who are you, and what is your background?

My name is Christian Antwi and I am from Ghana, west africa. I became a certified nurse after I finished my bachelor in Ghana. Currently I am following the master Physical activity and health, specialising in exercise physiology. Besides studying I love to read, listen to music and train in the gym as a powerlifter.

Why did you choose this master?

I chose this master because of my love and passion for exercise training. My goal is to get a better understanding of exercise prescription, how different types of training programs work and how they can be applied.

What is the best about your master's program?

All courses I take are very important for future experience in my field and I enjoy most of them. A big pro is that the courses are teached by professors that are well known worldwide in the field of exercise physiology.

What does a typical day look like for you?

My typical day starts with waking up early and enjoying the quiet time. I continue my day by having brunch, following lectures (online unfortunately), try to relax by going to the gym, spending some time with friends and talking to some family members back home. Some days I have to finish my assignments and prepare for the next lectures.

What is the plan for your future?

My plan is working as an exercise physiologist for a sport organisation and prescribing and superive training programmes. Besides this, my goal is to become one the best powerlifters in my category!

Find Out More
 
Skjermbilde 2021-04-25 kl. 19.01.00.png

KAMILLA JACOBSEN

Master i Molekylær Medisin

Hvem er du og hvilken bakgrunn har du?

Jeg heter Kamilla, er 24 år og kommer fra Stavanger. Jeg flyttet til Trondheim i 2016 for å ta en bachelor i bioingeniør etter å ha fullført et årsstudium i matematikk på Universitetet i Stavanger, og er nå straks ferdig med master i molekylærmedisin.

Hvorfor valgte du denne masteren?

Jeg er svært interessert i menneskekkroppen, og synes det er spennende hvordan normale prosesser i kroppen plutselig endres eller ødelegges ved sykdom. Denne masteren gir kunnskap og forståelse på cellulært og molekylært nivå, og knyttes tett opp mot ulike forskningsmiljø ved St. Olav.

Hva er det beste med masterstudiet?

Jeg liker godt at masteren gir rom for å velge mellom flere ulike retninger og fagområder, og at det både er teoretisk og praktisk arbeid. I tillegg liker jeg at hele det siste året er dedikert til masteroppgaven, dette gjør at man kan dykke dypt inn i et tema man selv velger og får muligheten til å bli en del av en forskningsgruppe.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg? Fremtidsplaner?

For øyeblikket er jeg i innspurten av masteren jeg skriver hos CERG, for en forskningsgruppe som jobber med Alzheimers sykdom og trening. Hverdagen nå er svært hektisk, og består stort sett av laboratoriearbeid for å ferdigstille forsøk, før jeg i juni skal levere og forsvare oppgaven. Deretter starter en ny hverdan som Protein Biology Scientist hos Thermo Fisher Scientific i Oslo.